Grundforløbet giver eleverne en god introduktion

Start med grundforløbet. Her bliver dine elever introduceret til Jordan og til flygtningetematikken i børnehøjde – med bog, gode film, fakta og en opdagelsestur på hjemmesiden.

Så er I klar til at udbygge jeres forløb med flere gode aktiviteter tilpasset din klasse og til de fag og den tid, du ønsker.

Materialet til Børnenes U-landskalender er gjort så ”grydeklart” som muligt, så det er nemt at sammensætte et godt og engagerende forløb til dine og klassens behov. Uanset om du skal have dækket fælles temauger eller om du vil køre det som en periode i et eller flere fag. Du starter med grundforløbet og bygger bagefter alle de fagmoduler på, du synes lyder mest spændende og som passer bedst i din planlægning.

Grundforløbet ”sætter scenen” for eleverne og skaber en rød tråd for dem til alle de andre opgaver og aktiviteter. De får en bred forståelse af Jordan som land – både geografisk, historisk og kulturelt. Desuden får de introduceret dagliglivet for forskellige børn, krigen i Syrien, og hvad det vil sige at leve som flygtning.

I ser spændende og sjove film fra DR og Danida, I går på opdagelse og finder fakta på den flotte hjemmeside og I kommer også godt i gang med at læse (eller høre) elevbogen ’Månestenen’ af Bodil El Jørgensen.

Masser af fagmoduler til 1.-2. klasse og til 3.-5 klasse

Du kan nu bygge andre fagmoduler oven på grundforløbet alt efter, hvor mange lektioner, I kan afsætte, klassetrinnet, og hvilke fag og bevægelsesaktiviteter, du ønsker at inddrage. Uanset hvad bliver perioden sjov og engagerende for eleverne, og der er ”faglige vitaminer” i alle aktiviteterne.

Du kan læse om alle fagmodulerne i menuen til venstre – og i lærervejledningen. Alle opgaver ligger grundigt beskrevet og klar til brug i Opgavebanken.

Læs mere her:

Find beskrivelsen af grundforløbet i lærervejledningen på side 32-33. Hvis du ikke har en trykt udgave, kan du hente den som PDF her.

Grundforløb (uddrag af lærervejledning som pdf)