Links og tips: Her kan du hente mere viden

Her har vi samlet en lille håndfuld links til ressourcer på nettet, hvor du kan hente mere viden om Jordan, Syrien og syriske flygtninge. Men også tips til selv at arbejde med flygtningebørn.

Det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP)

Det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP) er Danmarks samarbejdsprogram med Mellemøsten og Nordafrika. I den nye fase fokuseres indsatsen i fire lande: Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan. Målet er at fremme god regeringsførelse og sikre økonomiske muligheder, særligt for unge og kvinder.

Dapp.dk

World Factbook

CIA’s World Factbook rummer mange informationer om blandt andet historie, folk, regering, økonomi, energi, geografi, kommunikation og transport i 267 lande.

Cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp har arbejdet i Jordan siden 2003. Oprindeligt var Dansk Flygtningehjælps aktiviteter i Jordan knyttet til organisationens arbejde i Irak. Siden juli 2012 har DFH hjulpet syriske flygtninge, der ankommer til Jordan. På hjemmesiden finder du blandt andet 25 spørgsmål og svar om flygtninge. Find den nederst på hjemmesiden.

Flygtning.dk

The Jordan Times

Nyheder på engelsk fra Jordan og resten af Mellemøsten.

Jordantimes.com

FN - nyheder fra Syrien

Tal, fakta og nyheder om borgerkrigen i Syrien.

https://news.un.org/en/focus/syria

Gode råd til lærere: Har du flygtninge i klassen?

Vil du gerne blive klogere på, hvordan du håndterer et flygtningebarn, som har oplevet voldsomme ting? Eller vide mere om at undervise i barske emner som flygtninge? Så kan du finde inspiration i Dansk Flygtningehjælps to publikationer ”Flygtningebørn i folkeskolen” og ”Børn af krig og fred”. Dem finder du her:

udsatteflygtninge.dk/materialer.html

 

Du kan også få gode råd i disse to artikler: ”Fem gode råd til at tackle traumer i klasselokalet”  og ”7 gode råd til dig, der arbejder med flygtningebørn”.

fagbladetfoa.dk

folkeskolen.dk

 

Flere pædagogiske redskaber finder du her:

www.flygtningebørn.dk

  Or11813