Børn i Jordan ligner børn i Danmark. De leger, de har venner og de hjælper til. Men nogle ting er også helt anderledes. Nogle af børnene er flygtet hertil fra nabolandene.

Det meste af Jordan er ørken. Med masser af sand og klipper - og kameler. Men vand er der ikke så meget af. Og noget af vandet i Jordan er tilmed meget mærkeligt!

Rigtig mange af børnene i Jordan er flygtninge fra Syrien. De er flygtet hertil med deres familier, fordi der er krig. Nu skal de prøve at få et godt liv her hos naboerne.

Mange skoler i Jordan er kun for drenge eller kun for piger. De lærer næsten det samme som dig. De lærer at regne, de lærer arabisk og de hører også nogle gode historier.

Amman er den største by i Jordan. Byen er flere tusinde år gammel. Den er lidt som en labyrint. Og den er fuld af oplevelser.

Hjælp børnene fra Syrien godt i gang med deres nye liv i nabolandet

Om U-landskalenderen

Med dette års U-landskalender er du med til at hjælpe mange børn fra Syrien. De er flygtet fra Syrien sammen med deres familie, fordi der er krig.

Mange af dem bor nu i nabolandene Jordan, Libanon og Tyrkiet.

Pengene fra Børnenes U-landskalender går til at give mange af de børn en bedre start i deres nye land.

Det er Dansk Flygtningehjælp, der sørger for at få arbejdet gjort.

Børnene får hjælp til lektier og til at komme i skole igen. De får også hjælp til at lære deres nye naboer at kende og komme godt i gang med livet i det nye land. Og de børn, som flugten har gjort meget kede af det, får hjælp til at blive mere glade og trygge igen.