Gratis adgang til de tidligere års materialer til U-landskalenderen

Her kan du finde masser af undervisningsmateriale om mange lande, der både er spændende, gratis og helt klar til brug. Materialerne til 2013-2017 ligner meget dette års. De er fuldt ud aktuelle, og både PDF-bøger, film og helt komplet materiale ligger parat på nettet. Til nogle af årene – også før 2012 – fås de trykte bøger stadig.

Linkene nedenfor fører dig til de tidligere års websites for U-landskalenderen. Hvert år er der fokus på et nyt udviklingsland - og hvert år har en god, dansk børnebogsforfatter skrevet årets bog.

Materialerne for 2013-2017 minder i deres form på mange måder om det nye for 2018. De er stadig fuldt ud aktuelle. Og det hele er lige til at bruge i klassen.

For hvert af disse år ligger det komplette materiale nemlig klar til brug på nettet. Hvert år har sit eget, komplette website med masser af gode opgaver, film, fakta og andre materialer. For nogle år kan du også stadig bestille et trykt klassesæt eller enkeltbøger. Ellers ligger bøgerne også som PDF’er på disse hjemmesider.

Nogle af de ældre bøger fås stadig

I årene op til 2012 havde undervisningsmaterialet en anderledes form. Her er der ikke websites med opgaver og andre materialer tilgængeligt. Det var baseret på bøger og trykte opgavehæfter med lidt mere enkle opgavetyper.

For 2012 kan du hente bogen som PDF nedenfor. For en del af årene før 2012 kan du stadig bestille de trykte elevbøger og lærervejledning. Du kan tjekke, om bøgerne fås med linket nedenfor til Danidas web-boghandel.

Bestil tidligere års bøger i Danidas web-boghandel.