Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer en lang række film, der indgår i undervisningen eller kan bruges i pauser. De ligger klar på hjemmesiden til at blive afspillet på en computer, projektor eller SmartBoard. I år er der ekstra mange spændende film om årets tematik fra DR!

Omkring 1. oktober åbner websitet med årets materialer – samtidig med at klassesættene sendes ud. Så er Filmbanken også klar inde på lærersiden, og den vil være fyldt med gode film om Jordan, der er ”skræddersyet” til dette års U-landskalender og undervisningsmaterialet.

Her oplever eleverne mange sider af landet tæt på. Nogle af filmene passer som optakt til bestemte opgaver, nogle kan eleverne selv se, og mange af dem er rigtigt gode som ”pausefilm” til f.eks. spisepauserne.

Der er også tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Jordan. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

Film fra Danida

Det hold, der rejste til Jordan med forfatter, fotograf og undervisningskonsulent, optog samtidig en række små film, der direkte udfolder bestemte tematikker i undervisningsmaterialet.

Film fra DR

DR laver i år en række nye film til Børnenes U-landskalender. De bliver vist på DR Ramasjang og Ultra ind gennem efteråret – men de bliver også lagt i lærernes Filmbank her på hjemmesiden, så du nemt kan afspille dem, lige når det passer ind hos jer. Desuden har DR samlet en buket af spændende film fra DR Ultra om Jordan og syriske flygtningebørn, som passer perfekt til brug i undervisningen sammen med årets materiale. De vil også ligge klar til dig i lærernes Filmbank.

Isabel på opdagelsesrejse:

Isabel 6465

En hel serie nye film med DR’s populære børnevært, Isabel Ndiaye, der er kendt fra Ramasjang. Serien er tilrettelagt, så den også appellerer til lidt større børn. Isabel er taget til Jordan for at blive klogere på det fascinerende land. Hun går gå på opdagelse i nogle af dets spændende afkroge og lærer befolkningen bedre at kende. I sin jagt får hun hjælp af nogle af alle de seje børn, som bor i Jordan. På sin tur møder hun blandt meget andet oldtidens spændende kulturer, nutidens storby og Det døde hav. Isabel skal også spille orientalsk musik og ride på kamelryg i ørkenen hos beduinerne.

Ultra:

To børn fra Ultras målgruppe besøger Jordan og de mange syriske flygtningebørn, som har deres hverdag i landet. Igennem deres øjne får vi oplevet og reflekteret over, hvordan det er at være ung i et land som Jordan. 

5 x Nørd i Jordan:

I fem film à 20 minutter med fuld fart over feltet rejser Store Nørd rundt på opdagelse i landet. Han undersøger og eksperimenterer en række spændende naturfænomener omkring livet i ørkenen, kameler, varme, luftballoner, hvordan man laver mad med kamellort, vandtryk, sand, saltet i Det døde hav og meget andet.

Ka Re

Ultra Nyt Special - Min flugt til Danmark:

Ultranyt _cropped

En serie på fem programmer à 15-20 minutter, hvor vi i børnehøjde kommer helt tæt på en række børn, der alle er flygtet fra deres land til Danmark. Vi hører om deres flugt, hvordan det var at komme til det nye land, og hvordan hverdagen er. Vi følger livet på et asylcenter, hører om at lære dansk, at lære danske børn at kende, at have en hverdag i Danmark og at gå i skole. To af drengene møder vi igen efter at de har boet i Danmark i to år.

Film fra Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp har lavet et spændende filmmateriale om flygtningebørns hverdag i Jordan. Disse film er dog alle VR-film og 360 graders-film, der er beregnet på brug sammen med Flygtningehjælpens særlige undervisningsforløb, der er en del af dette års U-landskalender.

Læs mere om VR-forløbet her.