Vind et gratis besøg af eventet ’Opdagelsesrejse med Virtual Reality’

180 klasser på 60 skoler kan i efteråret 2018 få et gratis besøg af Dansk Flygtningehjælps event. På hver skole kan op til 90 elever (3 events à 30 elever) få en oplevelse af livet som flygtningebarn.

Du kan tilmelde dig fra 6.-24. august, og de heldige skoler udvælges ved lodtrækning. Det er dog et krav, at de deltagende klasser har bestilt et klassesæt og skal arbejde med årets U-landskalender.

Dansk Flygtningehjælp tager i efteråret 2018 på turné landet rundt som et særligt tilbud til skolerne i forbindelse med Børnenes U-landskalender tager. 60 skoler vil få et gratis besøg af et interaktivt event, der i børnehøjde giver eleverne et indtryk af flygtninges udfordringer med at etablere en ny tilværelse efter deres flugt. Med den nyeste Virtual Reality-teknologi og 360-graders filmoptagelser fra Jordan bliver eleverne ført gennem en interaktiv oplevelse, der giver et helt konkret kig ind i hverdagen som syrisk flygtningebarn. Den erfaring udfordrer eleverne på flere planer.

Lad dine elever prøve at være flygtningebarn

Eventet er struktureret, så eleverne får problematiseret, interageret og reflekteret. Mellem aktiviteterne hører eleverne korte oplæg om flygtningeliv, baseret på helt aktuelle, personlige fortællinger. Det vil både styrke elevernes forståelse og give dem ekstra lyst til at sætte sig ind i emnet. Til sidst samler vi dagens erfaringer op i fællesskab – og fejrer, at eleverne gennemført eventet.

Det praktiske

Dansk Flygtningehjælps event besøger skolerne i oktober-december 2018.
På hver skole vil der blive afholdt tre events.
Hvert event kan have op til 30 deltagende elever fra 3., 4. eller 5. klasse.
Eventet indeholder en VR-film, historier om livet som flygtning samt en række oplevelses- og legeaktiviteter.
Hvert event varer 90 minutter – plus 30 minutter til opsætning og afrydning.

Sådan tilmelder du din skole til eventet

Muligheden for at få et besøg af Dansk Flygtningehjælps event er forbeholdt skoler, der har bestilt enten et trykt eller et PDF-klassesæt af årets materiale inden den 1. august. Dansk Flygtningehjælp trækker lod om pladserne blandt de skoler, der tilmelder sig eventet.

Tilmeldingen åbner: Den 6. august 2018 på flygtning.dk/event.

Tilmeldingen lukker: Den 24. august 2018. 

Du får svar: Senest 17. september får du besked, hvis din skole er blandt de heldige, der har vundet et besøg. Kontaktpersonerne på de udtrukne skoler får nærmere besked om, hvornår I kan få tilbudt et besøg. Er din skole ikke blevet kontaktet 17. september, er din skole ikke blevet udtrukket i lodtrækningen.

534 Foto Lene Vendelbo